Постійне освоєння нових технологій, висока організація праці, ефективне планування і розширене відтворення лісів – масштабні і впевнені кроки розвитку, вдосконалення діяльності і досягнення високих результатів праці

І нинішній рік для Сокирянського лісового господарства – час  стрімкого розвитку та модернізації виробництва. Про це свідчать показники фінансово-господарської діяльності підприємства за перше півріччя. Майже всі результати виробництва значно перевищують заплановані, а тим більше, - цифри попереднього періоду. Звичайно, це свідчить про належну організацію роботи та професіоналізм співробітників усіх структурних підрозділів підприємства від заготівлі та переробки, до лісорозведення і охорони насаджень, а також служб реалізації та фінансового обліку.

З початку року фахівцями п’яти лісництв та Вашковецького лісопункту  ДП «Сокирянське лісове господарство» вироблено  продукції усіх видів у грошовому еквіваленті на 46 мільйонів 515 тисяч гривень , а вже реалізовано вітчизняним і закордонним споживачам на 43 мільйони 509 тис. грн. Для порівняння, за перше півріччя 2020 року  лісгосп реалізував товарів лише на 28 мільйонів грн., тобто дохід підприємства зріс на 53%.

Відповідно збільшились надходження податків і зборів, в першу чергу, до місцевих бюджетів. Загалом за перше півріччя до всіх видів бюджетів ДП «Сокирянське лісове господарство» направило на два з половиною мільйони гривень більше, ніж торік. Так, місцеві скарбниці наповнились за рахунок підприємства на 4 мільйони 600 тис. грн., а державний бюджет - на 8 мільйонів.

Серед головних витрат лісгоспу відзначимо 10 мільйонів 244 тисяч грн. на ведення лісового господарства, відтак  відновлення та створення нових лісів на Сокирянщині і Кельменеччині та капітальні інвестиції – 4 мільйони 531 тис. грн.

Так, за власні кошти місцеві лісоводи оновили парк техніки, придбавши з початку року три тракторні причепи з маніпулятором, модернізували виробництво – придбали та змонтували сучасну та високопродуктивну теплицю для вирощування сіянців дуба із закритою кореневою системою, змайстрували 8 альтанок та облаштували три рекреаційних місця, придбали пожежний модуль для Ломачинецького лісництва.

Детально проаналізувавши таку високопродуктивну працю першого півріччя, адміністрація підприємства  запланувала здійснити різнопланові заходи і до кінця нинішнього 2021 року. То ж і сьогодні на кожній виробничій ділянці - напружена робота, відповідальне ставлення кожного співробітника до виконання обов’язків і забезпечення керівництвом ДП «Сокирянське лісове господарство» високого алгоритму роботи дружнього колективу професійних досвідчених трударів лісу.