Новий тракторний лісовозний напівпричеп з маніпулятором сьогодні отримало у використання Ломачинецьке лісництво. На території лісопункту директор Сокирянського лісгоспу Олександр ЧЕБАН вручив техпаспорт багатофункціонального агрегата водію лісництва Володимиру БІЛОТКАЧУ.

Придбаний напівпричеп за власні кошти підприємства – 670 тис. грн. перераховано виробникам з дозволу Державного агентства лісових ресурсів України. Призначене сучасне устаткування для перевезення деревини, його вантажопідйомність більше 10 тонн, фахівці відзначають високу мобільність даного агрегата та можливість використання на бездоріжжі, що надзвичайно важливо для лісівників. Виконаний він із сучасних матеріалів, що забезпечують міцність конструкції, відтак - високу вантажопідйомність при  невеликій масі. Але головна перевага цього доповнення до трактора -  наявність маніпулятора, що дозволяє без залучення іншої техніки, або ж робочої сили, навантажувати і розвантажувати деревину.

«Населення Сокирянщини та Кельменеччини все більше переходить з газового опалення на дрова – грітись ними значно дешевше. Якщо  у 2019 році лісгосп реалізував місцевим жителям 10 тис. 400 кубічних метрів деревини непромислового використання, то у 2020 – майже на тисячу кубічних метрів більше. Зростання попиту потребує оновлення засобів виробництва. Нова техніка дозволяє зменшити витрати та заощадити час.  До того ж, старі причепи вже фізично застаріли. Досвід використання подібної техніки, яка вже рік експлуатується у Кельменецькому лісництві, підтвердив її ефективність. У планах підприємства - до кінця року забезпечити всі лісництва аналогічним новітнім устаткуванням», - розповів директор ДП «Сокирянське лісове господарство» Олександр ЧЕБАН.