На пасічному господарстві ДП «Сокирянське лісове господарство» днями проведено  весняну ревізію бджолосімей, яка дозволила визначити їх реальний стан, здійснити очищення вуликів і підгодівлю бджіл після їх першого обльоту. 

Більше 80 бджолосімей доглядають лісівники Ломачинецького лісництва, щороку збільшуючи їх кількість. Взимку на пасіці проведено ремонт наявного інвентарю, виготовлений пересувний причіп-платформа на 20 бджолосімей та 10 нових вуликів.

Особливістю цього року є ранній початок льоту корисних трудівниць, через аномально теплу погоду. «Комахи почали обліт, активне розмноження ще у лютому, хоча цвіту та медоносів було ще мало. Тож пасічникам довелося штучно підживлювати бджіл. Силу сім’ї визначають за кількістю вуличок, зайнятих комахами. При хорошому розплоді в стільниках майже немає пропущених комірок», -  в ході ревізії зазначив пасічник Олександр Цуркан. 

До початку головного медоносу, а  в нашій місцевості це час цвітіння акації білої та липи, працівник пасіки має  максимально підготувати кожну бджолосім’ю для забезпечення якісного та продуктивного збору меду.

За результатами перевірки лісівники  зробили висновок, що підготовка пасіки до зимівлі була проведена належним чином. Жодна з бджолосімей  не загинула,  відсутні ознаки наявності кліщів – «вороа» та інших інфекційних захворювань.

 

Відтак триває активна підготовка до збору меду. Минулого року на пасіці у Сокирянському лісгоспі було викачано майже п’ятсот кілограмів цього корисного продуту, більшість з якого реалізовано через магазинчик «Лісовичок».