Традиційно уже вкотре лісівники Сокирянщини 5 червня разом з прогресивною спільнотою відзначають Всесвітній День охорони навколишнього середовища. Ця дата вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щорічно святкується в більш, ніж 100 країнах світу.

Відтак працівники нашого лісгоспу спільно з громадськими організаціями та волонтерами здійснили масові заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водойм, озеленення, збереження заповідних об’єктів та поширення екологічних знань.

Всесвітній день охорони навколишнього середовища збирає якомога більше  друзів природи, а небайдужих долучитися до збереження довкілля, адже рушійною силою у природоохороннних питаннях є саме люди! Тому працівники ДП «Сокирянське лісове господарство» активно співпрацюють з громадами, навчальними закладами, проводять тематичні зустрічі та уроки.

Працівники ДП «Сокирянське лісове господарство»  докладають багато зусиль для збереження і впорядкування довкілля. Прибирають та вивозять сміття, очищують водойми, відтворюють ліси.

Відзначення цього дня розраховане на те, щоб привнести людський фактор у питання охорони навколишнього середовища. Можливо саме сьогодні дехто відмовиться від поїздки власним транспортом, хтось посадить дерево, а хтось прибере сміття в своєму дворі.

Не важливо, який спосіб ви оберете, щоб покращити природне середовище навколо вас, важливим залишається те, щоб дані вчинки та наміри сприяли поліпшенню та благополуччю нашого природного середовища. Адже саме від нас залежить наше майбутнє!

То ж ця дата  і цей день та всі заходи наших лісівників і громадськості заради миру і спокою на нашій квітучій землі. Це – для прийдешніх поколінь!