Основні критерії, за якими вирізняють людей нашої професії – це велика фізична активність, раціональне прийняття важливих рішень, витривалість, вміння спілкуватись з природою і ще чимало якостей, що засвідчують високу організованість, вміння, навики. Тому стан здоров’я співробітників – на постійному контролі керівництва галузі.

Цими днями медичні заклади Сокирян масово наповнилися лісівниками. Ні, на підприємстві немає повального захворювання, – настав час обов’язкового медичного огляду. Більшість робіт, на яких задіяні лісівники, є шкідливими, або ж небезпечними. Відтак систематичне визначення стану здоров’я, а, відповідно, і можливості належного і безпечного виконання певних функцій передбачено вимогами діючого законодавства.

Цьогоріч витрати по організації та проведенню медичного обстеження фахівців повністю взяло на себе Сокирянське лісове господарство.  Попередньо було визначено перелік працівників, які підлягають періодичному медичному огляду, заключено угоду з місцевою лікарнею, розроблено графік.

 Після рентгенологічного дослідження внутрішніх органів  з використанням результатів загальних клінічних аналізів працівників комплексно обстежували лікарі. Причому лісівникам не потрібно було годинами чекати у чергах до того чи іншого спеціаліста - всі вони приймали у актовій залі лікарні.  

Загалом впродовж трьох днів медичний огляд пройдуть 175 працівників Сокирянського лісового господарства, з них 75 осіб, які працюють безпосередньо на лісозаготівлі, 34 співробітники автоколони, 22 робітника, що задіяні на лісокультурних роботах, а ще державна лісова охорона,  працівники навантажувальної ділянки, механізованої дільниці, апарату управління.

«Чинним  законодавством України чітко визначено категорії працівників, які підлягають обов’язковому медичному огляду. Служба охорони праці лісгоспу  ретельно контролює проходження всіма робітниками цієї процедури. Як правило, ми змушені відпускати на кілька днів працівників.  Вивчивши пропозиції різних медичних закладів ми  обрали оператором послуг з медичного обстеження Сокирянську лікарню – рівень фахівців тут достатньо високий, ціна нижча порівняно з іншими медичними закладами, до того ж адміністрація лікарні пішла назустріч лісгоспу організувавши обстеження у несприятливі для роботи в лісі дні.  Загалом комплексне медичне обстеження 175 фахівців обійшлося лісгоспу у 40 з лишнім тисяч гривень», - зазначив директор ДП «Сокирянське лісове господарство» Олександр ЧЕБАН.