Працівники державної лісової охорони ДП «Сокирянське лісове господарство» постійно патрулюють лісові масиви, оперативно реагують на факти лісопорушень та браконьєрства, а також всіма засобами намагаються попередити незаконні порубки лісу, контролюють відпуск і перевезення деревини. Крім автомобілів підвищеної прохідності, державна лісова охорона Сокирянщини оснащена сучасними приладами зв’язку, фото-, відеофіксації, засобами спостереження.

Вже кілька років допомагає проводити моніторинг стану лісового фонду щодо пожежної безпеки,  а також попереджувати протиправну діяльність - квадрокоптер. 

«Літаючий дрон значно полегшив нам роботу. Як раніше необхідно було годинами об’їжджати лісові масиви, то нині, з висоти пташиного польоту, за кілька хвилин, ми можемо обстежити до тисячі гектарів насаджень. Поряд з тим, що візуальна картинка виводиться на планшет, його технічні можливості дозволяють проводити якісну відеозйомку, а висока роздільна здатність  камери дає змогу індентифікувати транспортні засоби та людей з великої відстані», - розповідає провідний інженер лісового господарства Володимир ДЗИК.

          Днями на патрулювання   працівники державної лісової охорони Сокирянського держлісгоспу виїхали вже  в новому форменому одязі.  Однострої  для лісівників виготовляли індивідуально, відповідно до розмірів. Всього було закуплено 40 комплектів демісезонних костюмів кольору оливи для повсякденного носіння, флісові кофти та літній одяг.

«Форма – це маркер, за яким легко вирізнити лісову охорону. Також вона дисциплінує працівників.  У нинішньому році ми розпочали оновлення форменого одягу співробітників. У планах - ще закупити утеплені комплекти одностроїв затвердженого Держлісагентством України зразка», - повідомив директор ДП «Сокирянське лісове господарство» Олександр ЧЕБАН.