У Чернівцях відбувся двохденний фестиваль меду і трав'яного чаю, в якому взяли участь пасічники з усієї Буковини. Серед учасників були й представники Ломачинецького лісництва ДП "Сокирянський лісгосп", які утримують понад 70 вуликів. Крім меду, сокирянці привезли саджанці декоративних дерев і кущів, які вирощують власноруч.
Взагалі у структурних підприємствах Чернівецького обласного управління лісового й мисливського господарства велику роль приділяють розвитку побічного лісокористування, що приносить додаткові надходження в бюждети лісгоспів. Зокрема успішно діють сім пасік, солодку продукцію з яких реалізують своїм працівникам та через мережу крамниць "Лісовичок".
У рамках побічного лісокористування працівники лісгоспів заготовляють гриби, ягоди, лікарські рослини, фіточаї, віники, мітли, розводять рибу. У планах лісівників почати розвивати нові підсобні промисли, що дозволить одержувати додаткові прибутки, які будуть скеровані на розвиток підприємств та збільшення зарплатні працівникам.