У ДП «Сокирянське лісове господарство» продовжується посівна кампанія. Днями лісівники засіяли 35 гектарів сої сорту «Аполлон». Відповідно до стратегії розвитку лісового господарства Чернівецького ОУЛМГ на Сокирянщині активно розвивається  побічне користування. Важливим напрямком у цій роботі є виробництво сільськогосподарської продукції.

Нині  підприємство засіяло 35  га земель соєю в Сокирянському,  Романковецькому, Іванівецькому та Кельменецькому лісництвах. А восени минулого року лісгосп  посіяв озиму пшеницю і ячмінь. Для виконання необхідних робіт було залучено техніку одного із фермерських господарств Сокирянщини. Посів лісівники встигли завершити до дощу, тож цьогоріч очікуємо  на гарний  врожай.

Минулого ж року середня врожайність сої склала близько 25 центнерів з гектара. Це досить хороший показник, враховуючи погодні умови, що фіксувались.  Вирощену озиму  сільськогосподарську продукцію лісівники використовують для підгодівлі диких тварин, сою  -  реалізують. Крім того, що працівники лісгоспу придбали насіння цієї культури,   підприємству додатково на рахунки   надійшли  близько 260 тис.грн. від реалізації сої.