Зима потроху здає свої права і лісівники Сокирянщини розпочали вкрай важливу роботу, яку проводять щорічно – за роботу із садіння лісу та популяризації серед краян і молоді здорового розуміння, що майбутнє лісу – і у їхніх руках також.

З настанням сприятливих погодних умов ДП «Сокирянське лісове господарство» вже цієї п’ятниці 21 лютого Сокирянським лісництвом було створено лісові культури модрини європейської на площі 1,8 га. Також лісництва підприємства розпочали активну підготовку до проведення весняної лісокультурної компанії, а саме викопки посадкового матеріалу.

Одним з найважливіших завданням лісівників, звісно, є успішне проведення робіт з лісовідновлення та лісорозведення. Державне підприємство «Сокирянське лісове господарство» цього року планує:

- створення близько 55,9 га лісових насаджень як природним, так і штучним шляхом;

- заліснення 1 га земель, на яких раніше ліс не ріс;

- створення плантацій новорічних ялинок;

- проведення майстер-класів з садіння лісу та догляду за ним;

- проведення благоустрою садиб лісництв, кордонів тощо;

- приведення до належного санітарного стану територій лісового фонду, особливо його ділянок, що прилягають до доріг загальнодержавного значення;

- підновлення наглядної агітації (біг-бордів, аншлагів, інформаційних стендів), межових знаків, квартальних та ділянкових стовпів, шлагбаумів;

- проведення лекцій на природоохоронну тематику для учнів молодших класів та учнів шкільних лісництв;

- розвішування шпаківень та упорядкування мурашників.

Крім цього, працівники лісового господарства будуть проводити заходи з озеленення та покращення благоустрою прилеглих до лісгоспу територій, очищення водоймищ, лісових масивів, прибирання місць відпочинку, парків, від побутового сміття, гілок.

ДП «Сокирянське лісове господарство» пропонує (громадським організаціям, органам влади та місцевого самоврядування) садивний матеріал, для озеленення територій, місць відпочинку, тощо.

Не будьмо байдужими допоможемо зробити наш край кращим, чистішим і зеленішим!