Завжди висоорганізований, дійсно професійний та працелюбний і вмілий колектив ДП «Сокирянське лісове господарство» - у авангарді структурних підрозділів лісової галузі краю. Попри непрості умови праці, залучення значної кількості працівників та техніки до захисту Батьківщини, ДП «Сокирянське лісове господарство» динамічно спрацювало у І кварталі нинішнього року, що дозволило зберегти позитивну динаміку росту всіх головних показників, про це поінформував під час підсумкової наради з керівниками структурних підрозділів директор підприємства Олександр ЧЕБАН.

Так, за словами Олександра Дмитровича, за підсумками кварталу підприємство отримало прибуток у розмірі більше, ніж 5 млн. грн. З 1 січня лісгоспом вироблено продукції на 48 млн. 542 тис. грн, а це майже у два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року. В той же час, реалізація зросла ще більше і досягла 223%, якщо порівнювати з 1 кварталом 2021. Так підприємство реалізовує не лише продукцію заготівлі, а й модернізує первинну переробку деревини. У цехах Клішківського лісопункту виготовлено пиломатеріалів майже на 6 млн. грн.

Нагадуємо, що у минулому році Сокирянський лісгосп об’єднав трудові колективи та ресурси ще двох підприємств – Хотинського і Новоселицького. Відтак штатна чисельність працівників  завдяки укрупненню зросла з 206 до 408. Втім, реорганізація позитивно вплинула і на оплату праці місцевих лісоводів – у першому кварталі фонд заробітної плати зріс на 243% і досяг 20 млн. 243 тис. грн. Відтак  середньомісячний рівень заробітної плати досяг 16 тис. 692 грн.

Вже звично Сокирянське лісове господарство  забезпечило безперебійну і повну сплату всіх податкових платежів, продовжуючи щедро поповнювати місцеві та державну скарбниці. Всього до бюджетів усіх рівнів і державних цільових фондів за перших три місяці воєнного року підприємство сплатило 11 млн. 998 тис. грн. Причому більше, ніж 8 млн. надійшло на рахунки територіальних громад. У порівнянні з початком 2021 року динаміка сплати обов’язкових платежів до місцевих скарбниць досягла фантастичних 338%.

Як і минулоріч, Сокирянське лісове господарство залишається лідером серед лісгоспів Буковини за обсягами капітальних інвестицій. У 2022 лісівники Сокирянщини закуповують нову техніку, ремонтують виробничі приміщення, модернізують переробку. Так, продовжується заміна  морально і фізично застарілих тракторів «Бєларусь» на сучасні «LOVOL», що добре зарекомендували себе в господарстві, закуплено вантажний автомобіль «JAC», а ще - новий сучасний транспорт отримала державна лісова охорона підприємства.

Працюємо на обороноздатність країни, сплачуємо справно всі податки, підтримуємо працівників та їх родини. Все – для перемоги.