Буковинці та переселенці висаджували ліс

Буковинці з переселенцями долучились до акції "Ліс перемоги" та висадили дерева у горах Вижниччини. Вони садили ялину та модрину. Переселенці засадили деревами ділянку, яка раніше не була укрита лісом.

Дерева висаджували на площі розміром у половину гектару. До акції приєднались батьки з дітьми. Дмитро прийшов із сином Ярославом, вони разом садили саджанці.

"Зараз маємо час і вирішили зробити щось хороше. Ми висаджуємо цей ліс, відновлюємо його, потім так будемо відновлювати Донбас", — каже Дмитро.

Ліс висаджували приблизно 100 людей. Спочатку їх інструктували лісівники — видавали саджанці та тирсу. Частинками деревини "утеплювали" деревця. За словами начальника відділу лісового господарства області, ділянки для висадки розробляли завчасно.

Висаджували дерева у декілька рядів. Переселенцям допомагали місцеві жителі. Семирічна Даша прийшла з батьками, вони живуть у Селятині.

"Я сама садила, бо вмію. Біля дому я раніше садила яблуньку", — каже Даша.

Переселенець з Харкова каже, що приїхав ще відпочити, ніби як терапія.

"Я все життя прожив у місті. Це я вперше так вибрався у гори. Я висаджую ліс для екології, також це фінансовий ресурс для держави. І ми, переселенці, таким чином залишимо тут частинку себе як подяку за те, що нас так прийняли", — каже Дмитро Єфемов.