І у цей непростий час у Сокирянському держлісгоспі триває планомірне оновлення техніки, в тому числі, і тієї, що допомагає лісоводам оберігати угіддя підприємства. Днями вчергове раціонально посилено протипожежний захист – придбано пожежний модуль. Цей мобільний агрегат, який складається з резервуару на 600 літрів та обладнаний насосною станцією з бензиновим двигуном, незабаром заступить на чергування у дубових та букових лісах Хотинщини.

Як повідомив начальник Клішківського лісопункту Олександр МИТРИНЮК модуль пожежогасіння закордонного виробництва вже доставлено до структурного підрозділу, наразі лісівники переобладнують автомобільний причеп та монтують на нього устаткування.

«У нас на лісопункті базується відомча пожежна команда у складі  п’яти лісівників-рятівників, яка забезпечена автоцистерною на базі автомобіля «ГАЗ -  66». Водії ретельно стежать за технічним станом нашого «червоного газончика», тож він не підводить ніколи -  вірою і правдою служить  вже десятки років. І хоча загорань у лісових масивах підприємства лісівники не допускають вже багато років, автомобіль виїжджає на боротьбу зі стихією регулярно. Лише нинішнього року рятівники Клішківського лісопункту двічі  гасили загорання сухої трави на підступах до багаторічних насаджень», - додав Олександр Вікторович.

Як зазначено у технічній документації пожежного агрегату,  він здатен забезпечити  розпилення струменя води, або ж  піноутворюючої суміші на відстань до  18 метрів, а довжина пожежного рукава складає 50 метрів. Алюмінієвий резервуар ємністю 600 літрів дозволяє забезпечити  безперервне гасіння впродовж 17 хвилин.

«Після завершення укрупнення підприємства лісові масиви, якими опікується Сокирянський лісгосп, розкинулись на відстань  майже 150 кілометрів – від Сокирян  і аж до обласного центру та Заставни.  Тож додаткова спецтехніка, тим більше, така мобільна, -  це не забаганка, а нагальна необхідність. Лісівники Сокирянщини вже мають досвід експлуатації невеличких, однак високопрохідних  пожежних агрегатів -  у Ломачинецькому лісництві ефективно себе зарекомендувало подібне устакування, яке майже рік працює у парі з квадроциклом», - повідомив головний інженер ДП «Сокирянське лісове господарство» Олег ЗЕЛЕНСЬКИЙ.

Сокирянський держлісгосп нині найбільше і найсучасніше укомплектований пожежною спецтехнікою серед підприємств Чернівеччини. На озброєнні у лісівників – три пожежних автоцистерни, що чергують у Вашковецькому та Клішківському лісопунктах і два  модулі.

Навіть страшні часи воєнного лихоліття не можуть змінити наступальних та прогресивних планів наших лісівників. Всі керівники лісової галузі краю і співробітники  ефективно працюють заради перемоги, миру і процвітання держави та розвитку лісової справи.