Днями автопарк ДП «Сокирянське лісове господарство» поповнився новою одиницею спецтехніки завдяки співпраці лісівників з адміністрацією Національного природнього парку «Хотинський».

Лісові пожежі несуть непоправні втрати. Тому лісівники докладають максимум зусиль, щоб не допустити вогонь до лісу, не розділяючи територію на «чужу і свою», за потреби і можливості лісівники Буковини завжди долучаються до гасіння сільськогосподарських паїв,  самозаліснених площ, земель природньо-заповідного фонду. Більше 3 тис. гектарів площ лісу Національного природнього парку «Хотинський» знаходиться на території Кельменецького та Сокирянського районів. Ці угіддя тісно межують з територіями,  що знаходяться у використанні Сокирянського держлісгоспу. Тож співпраця цих двох структур у профілактиці та ліквідації лісових пожеж досить тривала. 

Нині Сокирянський держлісгосп та Парк розширили спільну діяльність, заключивши угоду про нову спільну взаємодію. В рамках домовленостей на базі Вашковецького лісопункту заступила на бойове чергування пожежна автоцистерна «AЦ-40 - КАМАЗ». Даний спецавтомобіль призначений для доставки до місця пожежі бойового розрахунку в кількості до 6 чоловік, засобів пожежогасіння, пожежно-технічного обладнання  і слугує для гасіння пожежі водою і повітряно-механічною піною.

«Пожежний автомобіль, що базуватиметься на території підприємства , обслуговуватиме масиви державного лісового а також природньо-заповідного фондів. Ми і в подальшому розвиватимемо співпрацю з адміністрацією НПП «Хотинський», що дозволить якісно примножувати і оберігати лісові ресурси краю», - зазначив оглядаючи автоцистерну головний лісничий ДП «Сокирянське лісове господарство» Олександр Чебан.