Вчергове у неділю, 14 листопада, зранку рейдова група ДП «Сокирянське лісове господарство» за завданням директора Олександра ЧЕБАНА виїхала на патрулювання мисливських угідь Сокирянщини. Цього разу спільно з міжрайонним мисливствознавцем лісгоспу Максимом ВОРОНОЮ працювали фахівці місцевої організації товариства мисливців та рибалок.

Зі станції Вашківці  мисливствознавці переїхали в околиці Василівки, далі - до Новодністровська, Романківців, Вітрянки, Кулішівки, Гвіздівців та Грубної.

Нині мисливці масово вийшли на полювання зайця. Подія важлива і довгоочікувана для сотень фанатів, адже для когось це можливість ефективно провести час на природі, хтось прагне відчути у жилах вирування адреналіну. Тож, аби попередити і не допустити порушень діючих правил та браконьєрства, лісівники об’їхали всі дозволені масиви для здобуття здобичі на Сокирянщині.

«Цього разу недільне патрулювання минуло спокійно, і це також спільна заслуга лісівників, фахівців УТМР і самих мисливців. Порушень нами виявлено не було. Однак, головна мета  наших рейдів - не карати, а роз’яснювати і попереджувати», - повідомив міжрайонний мисливствознавець ДП «Сокирянське лісове господарство» Максим ВОРОНА.

ДП «Сокирянське лісове господарство» нагадує, що мисливець під час полювання повинен мати при собі та пред’явити правоохоронцям державне посвідчення мисливця, контрольну картку обліку добутої дичини та порушень правил полювання, відстрільну картку користувача мисливських угідь, дозвіл на зберігання та носіння зброї, за наявності мисливських собак – паспорт на собаку.