Лісівники Хотинщини з робочою зустріччю та для обміну професійним досвідом відвідали структурні підрозділи ДП «Сокирянське лісове господарство».

Відповідно до наказу державного агентства лісових ресурсів України проводиться укрупнення лісогосподарських підприємств. Загальновідомо, що на Чернівеччині нині залишаться лише чотири лісових господарства. Відтак Сокирянські, Хотинські та Новоселицькі  фахівці у наступному році об’єднаються у одну міцну, висококваліфіковану «родину», що спільно виконуватиме всі завдання та розвиватиме лісове господарство придністровського регіону.

Вже нині спеціалісти трьох підприємств спільно проводять інвентаризації основних засобів, вивчають досвід роботи оди одного. А днями делегація керівників структурних підрозділів ДП «Хотинське лісове господарство»  ознайомилась зі специфікою та методами роботи лісівників Сокирянщини. Лісничі, майстри лісу, очільники лісопункту та автодільниці у супроводі головного лісничого Сокирянського лісгоспу Валентина ШТЕФАНКА та головного інженера Олега ЗЕЛІНСЬКОГО відвідали усі лісництва сусіднього господарства, поспілкувались з колегами.

Хотинчани цікавились порядком реалізації та відвантаження продукції, розбудовою вольєрного господарства та розвитком місць рекреації. Обмінялися досвідом щодо будівництва лісових доріг, лісовідновлення та проведення  рубок, скуштували страви з їдальні підприємства.

Лісівники Сокирянщини продемонстрували нещодавно збудовану теплицю для вирощування сіянців з закритою кореневою системою, новий холодильник для зберігання жолудів, розповіли та показали технологію вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою.

 Підсумовуючи робочу зустріч, директор ДП «Сокирянське лісове господарство» Олександр ЧЕБАН зазначив: «Вже незабаром ми з вами разом будемо ефективно працювати. Тож цей перехідний період спільно маємо використати для обміну досвідом, перейняти все найкраще, що є у кожному господарстві. Буваючи у лісництвах Хотинщини, спілкуючись з фахівцями, я сам отримую багато корисного, що в подальшому можна буде використати в роботі. Тож ініціюватиму подібний візит  найближчим часом на Хотинщину керівників структурних підрозділів нашого підприємства».

Така співпраця, дійсно є постійною. Лісівники краю завжди радо відвідують різні регіони області, отримують фахові консультації і поради. Ввесь лісогосподарський комплекс області функціонує, як один злагоджений  механізм. Є спільні напрацювання, арсенал інноваційних методів роботи, який успішно використовують фахівці в будь-якому куточку краю. І реформування галузі йде розмірено, системно і відповідно до вимог часу.