Панорамними, масштабними і ефективними є традиційні масові заходи екологічного плану, які спільно здійснюють фахівці лісу та представники органів місцевого самоврядування, і структурних підрозділів влади. На рахунку керівництва нашого регіону роками налічується не одна сотня, а то й тисяча посаджених власноруч різних порід дерев. У діалозі, що є постійним, нерідко звучать факти, що засвідчують високу обізнаність чиновників у лісовій справі: освоєно інноваційні методики закладки лісу, є точне розуміння важливості кожного агрозаходу для молодих лісів, набуто знання різновидностей нашої флори і фауни.

Спільне посадка дерев керівниками органів влади, місцевого самоврядування підприємств, установ, організацій  у масивах ДП «Сокирянське лісове господарство» вже стала доброю і постійною традицією. Своїми руками посадовці та активісти вже встигли закласти дубові гаї у майже всіх лісництвах підприємства. Як правило, на висадку посадовці приходять не самі, а цілими родинами. Відтак з нетерпінням чекали сприятливих погодних умов.

Тож 30 жовтня всі із задоволенням погодились взяти участь у загальнонаціональній толоці -  висадженні дерев одним мільйоном людей за одну добу в рамках глобального проєкту "Greening of the Planet".

Нинішньої осені допомагали лісівникам відтворювати місцеву флору перший заступник Сокирянського міського голови Іван ГАНГАЛ та начальник відділу муніципальної інспекції міської ради Іван ВАРЧУК,  керівник відділу служби безпеки України Максим ШТИХ, директор  комунального підприємства «Сокиряни-благоустрій» Ігор МАКОВЕЙ, начальники Дністровських районних  територіального центру комплектування, соціальної підтримки і відділу поліції  ГУНП у Чернівецькій області  підполковники Олександр ГЛАДКИЙ і Роман БАНДУРЯК, представники районної газети «Дністрові зорі» і телерадіоорганізації «Сокиряни», рятівники. І як же без постійних,  юних помічників – вихованців учнівського лісництва Романковецького ліцею ім. Костянтина Поповича.

Після традиційного інструктажу директора ДП «Сокирянського держлісгоспу Олександра ЧЕБАНА, одягнувши білі робітничі рукавички, всі разом приступили до роботи. Зволікати не було коли, адже лісівничому десанту необхідно було закласти суцільний ліс на площі аж у два з половиною гектари.

Рівненькими рядочками крок за кроком народжувались дубочки з-під меча Колесова.  Спочатку, здавалось, розміченій ділянці немає меж. Втім, поступово розорена лісова галявина перетворювалась у юний масив, що зазеленіє вже навесні. У невеликих перервах пили лісовий чай та розповідали кумедні лісові історії.

У доброму гуморі  лісоводи та гості висадили у Сокирянському лісництві майже 9  тисяч сіянців дуба звичайного.

Так, дружно і радісно, турботливо і вміло закладено основу майбутнього лісового масиву, який уже радує тим, що єднає споріднені душі і вселяє віру і те, що такі «зелені легені» століття всім додаватимуть здоров’я, сили, енергії і позитиву!