Вкрай цікаво і з користю провели вихідний вихованці учнівського лісництва Романковецького ліцею. У супроводі лісівників Сокирянського держлісгоспу вони у Всесвітній День лісу відвідали три локації і які.

Найперше юні лісники побували на Івановецькому базисному розсаднику, там, де з маленького жолудя народжуються могутні велетні – дуби. Після нетривалої фотосесії у вишуканому рекреаційному місці поряд з розсадником  діти з цікавістю розглядали декоративні рослини, гектари маленьких дубочків.  Помічник лісничого Іванівецького лісництва Микола ГРИНЬКО показав школярам всі  відділення «колиски лісу»,  розповів процес вирощування сіянців - від посіву насіння і до висаджування у лісові масиви. Старшокласники побачили, як за короткий термін жолудь перетворюється в укорінений живець.  

            Питання, звичайно, лунали невпинно. Школярі цікавились всім, і облаштуванням теплиць, і доглядом за рослинами і «тими штуками», що звисають з перекриття затінених майданчиків.

За пів години  неповторні враження вихованцям шкільного лісництва подарувало спілкування з тваринним світом. У Ломачинецькому лісництві школярі не лише спостерігали за граціозними оленями, вічно насупленими свинями та велетнями - страусами, а й ще власноруч годували їх. А павич навіть похвалився своїм яскравим хвостом.

Ознайомились дітки і з новаціями у лісовому господарстві – провідний інженер лісових культур Анастасія МОТРЮК розповіла їм про вирощування штучно виведеного швидкоростучого дерева павловнії. Побували школярі на плантації цього виду рослин.

З гарними враженнями і чудовим настроєм, а ще купою фото для соцмереж не надовго розпрощались багаторічні партнери – лісівники і вихованці шкільного лісництва. Вже незабаром вони разом висаджуватимуть ліси на Сокирянщині.