23 вересня за результатами засідання виїзної розширеної колегії Державного агентства лісових ресурсів України було дано доручення директорам державним лісогосподарським підприємств припинити реалізацію ДЕРЕВИНИ на підставі «прямих договорів». Виключенням є її продаж для задоволення потреб національної безпеки і оборони, бюджетних установ та населення для опалення, індивідуального будівництва та ремонту будівель громадянами, а також подолання наслідків надзвичайних ситуацій або стихійного лиха. При цьому загальний обсяг по кожному «прямому договору» не може перевищувати 50 і 30 кубічних метрів дров’яної і ділової деревини відповідно на рік.

На виконання доручень колегії ДП «Сокирянське лісове господарство» змушене припинити відвантажування дров промислових та дров паливних покупцям, які придбали дану продукцію без проведення процедури електронних торгів та відповідно перевищили встановлені Держлісагентством ліміти.

Незабаром будуть організовані електронні торги для реалізації цього виду продукції де всі бажаючі зможуть взяти участь. Бюджетні установи і організації, при потребі закупівлі дров’яної продукції, в свою чергу, мають провести тендерну процедуру закупівель.

Реалізація дров паливних для населення буде проводитись у звичному режимі відповідно до реєстрації звернення.