Головне в лісокультурній кампанії - вкластись в короткі терміни її виконання, адже строки осінньої посадки дуже обмежені у зв’язку із погодними умовами. Усі лісництва і спеціалісти ДП «Сокирянське лісове господарство» без виключення були зацікавлені провести лісокультурні роботи чітко і злагоджено, виконавши взяті на себе зобов’язання та реалізувати заплановані заходи акції «Створюємо ліси разом».

«Наше підприємство повністю забезпечене посівним та садивним  матеріалом власної заготівлі та вирощування. Для збереження заготовленого насіння закупили сучасну морозильну камеру. Крім міцних та витривалих сіянців із закритою кореневою системою, вирощених у тепличному господарстві Іванівецького базисного розсадника, кожне лісництво має свої лісові розсадники, у яких також дбайливо доглядаються паростки майбутнього лісу», - розповідає головний лісничий ДП «Сокирянське лісове господарство» Валентин ШТЕФАНКО.

Нинішнього року вмілими фахівцями Сокирянського лісгоспу за активної підтримки громадськості та школярів  було  створено лісові насадження на площі у 58 гектарів.  Причому лісоводи спільно з органами місцевого самоврядування Сокирянщини і Кельменеччини активно підтримали ініціативу Президента «Зелена країна»  щодо розширення меж лісових насаджень. Так, нових лісів у нашому регіоні вже висаджено 20 гектарів. Восени ще більше зелених насаджень, створених на землях непридатних для сільськогосподарського виробництва з’явиться на сході Чернівеччини.

Цієї осені силами господарства загалом було висаджено 215 тисяч сіянців головних лісоутворюючих порід. Найбільше закладено у підготовлений ґрунт сіянців дуба звичайного – 151 тис. штук. Крім того, фахівці Сокирянського держлісгоспу створювали змішані ліси,  до складу яких увійшли клен, ясен, дуб червоний, горіх чорний та акація.

Серед лісництв підприємства найбільше дали життя юним деревцятам у Кельменецькому лісництві – 67 тисяч  та Романковецькому підрозділі – 43 тисячі. Крім того, лісоводи Іванівецького лісництва висадили 42 тисячі сіянців, Ломачинецького – 36 тисяч та Сокирянського – 27 тисяч.

Виростити дерево, доглянути за ним - це більш копітка та важлива місія, до якої лісівники нашого підприємства ставляться з високою відповідальністю, відтак турботи лісоводів продовжуються.