Навіть у нинішні складні часи є підприємства, які дбають про своїх працівників, зокрема, шляхом організації здорового харчування. Одне з таких – Сокирянський держлісгосп.

Робота у лісгоспі  складається не тільки з трудових буднів, але й з смачних перерв. Їдальня - це місце зустрічі колег і розмов за запашним та доступним обідом, вартість якого  становить близько 25 гривень. Щодня лісівники  вибирають на обід страви із запропонованого меню. Обід, за- звичай,  складається із салату, першої страви, гарніру, м’ясної або рибної страви, напою, хліба та десерту. Працівник може обрати те, що  йому до смаку.

«Смачно по домашньому, якісно та дешево, а ще не доводиться носити з дому канапки чи котлети, банки з салатами. Готівки теж не треба -  в кінці місяця відповідно відомості з заробітної плати бухгалтерія утримує вартість харчування. Це дуже зручно»,  – так відзивається про роботу їдальні водій Віктор.

«Меню формується таким чином, щоб максимально врахувати побажання, зменшити повторення страв, а обід був різноманітним та поживним. Ми постійно цікавимося смаками робітників,  їх відгуками щодо харчування, побажаннями. На основі почутих пропозицій ми вносимо зміни в меню», – розповідає завідуюча їдальнею Марія Марущак.

Процес приготування побудовано таким чином, щоб працівники отримали гарячий та свіжий обід. Приступають до роботи кухарі вранці, а вже безпосередньо перед видачею здійснюється доготування та формування готових страв.

«У лісгоспі ми намагаємось створити комфортні умови для робітників, щоб вони не відволікались на зайві проблеми і дорожили роботою. Їдальня працює на підприємстві з 2011 року. У приміщенні нещодавно було проведено ремонт. Харчування колективу забезпечують 2-є працівників кухні. Продукти ми закупляємо централізовано, за оптовими цінами. Дещо заготовлюємо самотужки. Для прикладу, нині на зиму кухарки засолювали огірки та помідори. Робітники підприємства оплачують лише вартість продуктів, з яких готується їжа, саме тому така низька вартість харчування», - зазначає директор ДП «Сокирянське лісове господарство» Олександр Чебан.

Для працівників Сокирянського лісгоспу  щоденно готується та видається в середньому 50 обідів. Через карантинні обмеження лісівники змушені були внести зміни до режиму роботи їдальні, – збільшили час харчування, розділили на зміни підрозділи підприємства, встановили ліміти одночасного перебування осіб у їдальні. У планах організації  - виїзне гаряче харчування бригад, що працюють у лісі.