На кожному підприємстві, в кожному трудовому колективі є певна модель реалізації важливих аспектів охорони праці. І від того, на яких засадах ґрунтуються базові принципи цієї моделі, які пріоритетні завдання та цілі ставить перед собою адміністрація підприємства, яким є рівень її соціальної відповідальності, – залежить характер поведінки працівника на робочому місці щодо дотримання правил техніки безпеки.

Вже багато років лісівники Сокирянщини є одними з лідерів з інвестування в заходи з охорони праці. Нині у Сокирянському лісгоспі чи не вдвічі збільшився штат працівників, з’явились додаткові виробничі потужності, відтак і організація процесів безпечного виробництва вийшла на якісно новий рівень.

28 квітня, у Всесвітній день охорони праці , що цього року відзначався під  девізом «Формуємо разом позитивну культуру безпеки та здоров’я», у Сокирянському лісгоспі підбивали підсумки роботи, ділились позитивним досвідом, вказували на недоліки.

Директор підприємства Олександр ЧЕБАН  зазначив, що за перших три місяці 2022 року  на реалізацію проєктів і заходів охорону праці витратили понад 2 млн. 200 тисяч гривень. Поряд із залученням провідних фахівців держави  з питань охорони праці до навчань персоналу підприємства, вчергове було закуплено спецодяг та засоби індивідуального захисту.

Відповідно до заявок керівників структурних підрозділів у лютому нинішнього року адміністрація лісгоспу оновила оснащення обов’язкових атрибутів автотранспортних засобів і виробничих приміщень – сучасні аптечки нині доуокмлектованвані новими засобами і медикаментами.

Регулярно, відповідно до вимог, підприємство за власні кошти організує медичне обстеження працівників, нагадаємо, що здоров’я та життя всіх  без виключення працівників Сокирянського лісгоспу застраховане.

Такі діалоги не є рідкісним явищем і не тільки відбуваються з нагоди якихось дат, саме питання охорони праці системно є предметом для обговорення під час засідань колегій  лісівників, виробничих нарад, семінарів. І результати такої роботи втішають: виконуючи складні виробничі завдання, здійснюючи максимально потужні і масштабні плани, працівники лісгоспу почуваються у безпеці.