У вольєрному господарстві Ломачинецького лісництва - чергове новосілля. Постійні відвідувачі загальноулюбленого місця дозвілля днями були приємно здивовані, коли у загоні для могутніх африканських птахів побачили їх цілу зграю.

Нещодавно відразу дві самиці «Африканського чорного страуса» поповнили чисельну родину дичини. Вік «дівчаток» - три та вісім років, їх лісівники придбали в доповнення до  самців, які вже тривалий час  комфортно проживають у напіввільних умовах.

«У лісництві ми з самого початку планували розводити одних з найбільших птахів планети. Коли дізнались, що зростають у нашому господарстві особини лише чоловічої статі, почали підшукувати нашим «кавалерам» пари», - розповідає лісничий Ломачинецького лісництва Андрій МАКОВІЙЧУК.

 Страуси добре перенесли переїзд, вже освоїлись та познайомились з «господарями». Тож у найближчому майбутньому лісівники очікують збільшення поголів’я страусів. А ще у планах місцевих фахівців - значно збільшити територію для вигулу птахів.

Стадо страусів тепер є великою гордістю наших лісоводів і уже визріли перспективи щодо їх розведення на Сокирянщині. Дай, Боже, у мирний час розвивати і далі нашу багату флору і фауну.

Цікаві факти:

-         Африканський житель з’їдає в день близько 3,5 кг корму;

-         У цих птахів відсутні зуби, тому вони ковтають дрібні камені, щоб їжа краще переварилася;

-         Як і верблюди, африканські «бігуни» чудово можуть переносити спрагу, але дуже люблять купатися;

-         Один удар страусиної ноги може серйозно пошкодити голову лева або навіть вбити тварину;

-         Дорослий страус може легко перевозити людину верхи;

-         У м’ясі страуса майже немає холестерину;

-         Товщина шкаралупи яєць — 0,6 см.