Активно продовжується планове оновлення техніки у Сокирянському держлісгоспі. Передумовою реалізації важливих інвестиційних проєктів і є придбання тракторів для лісництв підприємства.

До слова, значна частина техніки, яка зараз працює у лісах Сокирянщини і Кельменеччини, вже  давно застаріла, і не  в змозі виконувати збільшені обсяги робіт та навантаження. Тож днями на територію Вашковецького лісопункту доставили два нових, сучасних трактори. Виблискуючи свіжою фарбою, красені найбільшого китайського виробника тракторів  Lovol Heavy Industry привертають увагу всіх. Нині триває оформлення реєстраційних документів. А вже незабаром вони стануть на службу.

Директор ДП «Сокирянське лісове господарство» Олександр ЧЕБАН повідомив, що така техніка надзвичайно необхідна лісівникам – вона надійна, і що важливо, витрачає мало пального. А ще – нові трактори  добре оснащені, легкі у користуванні та недорогі в обслуговуванні. До слова, ціна однієї одиниці такої спецтехніки  –  640  тисяч гривень.  

«Кожна придбана техніка – черговий крок для механізації роботи, вирощування високопродуктивних насаджень, підготовки нових площ, що заплановані для лісовідновлення, догляду за культурами, створення мінералізованих смуг, трелювання деревини та інших видів робіт», - додав директор ДП «Сокирянське лісове господарство» Олександр ЧЕБАН. 

Колективу стане в нагоді такий цінний сюрприз, адже у планах наших лісівників – продовження масштабних робіт у кожному виробничому підрозділі. Сучасні трактори допоможуть взимку добиратись до найвіддаленіших кварталів, забезпечень вчасну доставку  дров населенню.