Це дійсно була урочиста подія і незабутня мить. Лісівники Сокирянщини випустили на волю сотню фазанів, яких виростили у власному господарстві.

Вже більше трьох років у Романковецькому лісництві ДП «Сокирянське лісове господарство» продуктивно функціонує фазанарій. Тут фахівці лісництва з яєць, знесених маточним поголів’ям, викохуть мисливських птахів, а вже потім дорослих особин реалізують або ж випускають у дику природу.

Цієї осені поповнилась  популяція фазанів у природньому середовищі на 108 особин. Приємну і відповідальну місію виконали, крім лісівників, вихованці учнівського лісництва Романковецького ліцею імені К.Поповича та єгері Сокирянської та Кельменецької місцевих організацій Українського товариства мисливців та рибалок. Ретельно спостерігали за процесом фахівці ветеренарної медицини.

У передчутті свободи та єднання з рідною природою міцні птахи миттю виривались з рук, що надавали їм волю, підлітаючи на кілька десятків метрів до гори і, повільно опускаючись у високу траву, зникали з поля зору.

"Не можу передати словами ці почуття. І задоволення і радість одночасно переповнювали мене. Вони такі гарні, ніжні. Тримаючи такого легкокрилого і граціозного птаха, я відчувала, як б’ється  сердечко», - ділиться враженнями після першого досвіду Ксенія ШАБРА.

Нині фазанів випускали у мисливських угіддях в межах населених пунктів Романківці, Шебутинці, Сербичани та Кельменці. Загалом, за словами міжрайонного мисливствознавця Максима ВОРОНИ, за останніх три роки лісівники Сокирянщини збільшили популяцію цього мисливського птаха  у нашій місцевості на більше, ніж 500 особин.