Про необхідність реформування лісової галузі, можливі формати укрупнених підприємств, зниження податкового навантаження та збереження фахівців дискутували лісівники у форматі відео-конференції з головою Державного агентства лісових ресурсів Юрієм Болоховцем. Загалом до обговорення долучилися близько 1,5 тисячі працівників галузі.

У адмінприміщенні Сокирянського лісгоспу брали участь у діалозі за допомогою системи ZOOM керівники відразу двох сусідніх лісогосподарських підприємств Сокирянського і Хотинського, а також очільники первинних профспілкових організацій.

Розпочинаючи конференцію, Юрій Болоховець озвучив основні завдання реформування галузі, її цілі та проблемні питання. Потім спілкування відбувалось у форматі запитання-відповідь.

“Будь-які зміни – це складний процес. Але ми не зможемо у подальшому розвивати галузь, якщо не зробимо рішучих кроків, які в комплексі зі зміною податкового навантаження та покращенням фінансового забезпечення дозволять нам впевнено йти вперед. Всі проблеми і питання щодо укрупнення лісгоспів, узагальнені пропозиції приймаються разом із представниками обласних управлінь ”, – наголосив під час Всеукраїнської онлайн-наради із громадськістю голова Державного агентства лісових ресурсів Юрій Болоховець.

Серед питань, які турбували лісівників, – майбутнє адміністративних будівель, перезакріплення мисливських угідь, подальше використання розрахункових лісосік та матеріалів лісовпорядкування укрупнених підприємств.