Наявність аптечки — це, звичайно ж, добре. Але з турботою про здоров’я та життя працівників у ДП «Сокирянське лісове господарство»  пішли далі, відтак для надання першої медичної допомоги організовували на підприємстві медпункт.

До цього часу медпрацівник прибував на підприємство на кілька годин для проведення перед-  та післярейсового медичного огляду водіїв лісгоспу. Нині ж ситуація змінилась кардинально -  на території Вашковецького лісопункту запрацював стаціонарний медичний кабінет.

"Фельдшер до початку  виконання обов’язків пройшла курс спеціальної підготовки. Адміністрація лісгоспу, в свою чергу, виділила окреме приміщення, обладнала всім необхідним робоче місце медпрацівника. Також нами придбано було професійний цифровий алкотестер та лікарські засоби» - повідомив головний лісничий ДП Сокирянське лісове господарство» Олександр Чебан.

Нині під час передрейсового медичного огляду перевіряється температура тіла, артеріальний тиск та пульс водія,  визначається  вміст алкоголю в крові  шляхом вимірювання концентрації парів спирту у видихуваному. Крім того, медпрацівник оглядає водія на предмет виявлення ознак втоми або хвороби. Під час опитування щодо самопочуття водія фіксуються скарги на поганий стан, загальну слабкість, той чи інший біль, в тому числі,  головний, зубний, в районі вух, очей, в животі, грудях тощо.

Крім водіїв, кожен працівник при потребі може звернутись до фельдшера лісгоспу, а у разі травм чи пошкоджень,  медпрацівник готовий надати першу невідкладну  допомогу.