Попередній непростий період літа, осені 2020 року був надзвичайно складним випробуванням для наших лісівників. Та завдяки планомірній і злагодженій роботі державної лісової охорони, вчасній організації профілактичних заходів минулого року у лісових масивах Сокирянщини і Кельменеччини вдалося не допустити виникнення загорань. Втім, зима вже склала свої повноваження, а з настанням теплої погоди та швидким сходженням снігового покриву знову підвищується рівень пожежної небезпеки у лісах.

Підготовку до нового пожежонебезпечного періоду у ДП «Сокирянське лісове господарство» розпочали ще за тріскучих морозів -  позачергово перевірили технічний стан  пожежної техніки, наявності недоторканого запасу пального,  провели ревізію наявного обладнання та інвентаря. Нагадаємо, що у розпорядженні сокирянських лісівників - два пожежних автомобілі, старенький «ГАЗ», який вірою і правдою служить вже багато років та  багатофункціональна та повнопривідна пожежна автоцистерна «КАМАЗ – АЦ-40». А команда пожежників-рятувальників – це злагоджений, високопрофесійний колектив.

То ж наразі лісівники оновили приміщення для зберігання засобів пожежогасіння та наявного інвентарю. У березні уже придбано нові порошкові вогнегасники, перезаправлено сумішшю вже наявні,  отримали обприскувачі, кошми, медичні сумки, захисні маски та попереджувальні знаки.

У Ломачинецькому лісництві розпочато будівництво  автодороги протипожежного значення протяжністю майже пів кілометра, вона дозволить у разі потреби дістатись спецтехніці до пожежної водойми для поповнення запасів сумішшю для гасіння. Нині на об’єкті задіяні грейдер, бульдозер та інша техніка підприємства. Розпочато оновлення  та створення нових мінералізованих смуг – фрезування діляночок навколо лісів. Всього таких смуг до початку пожежонебезпечного періоду має функціонувати більше, ніж 150 кілометрів на території Сокирянського лісгоспу.

Не оминають увагою лісівники і захист від вогню власних адмінприміщень. Нещодавно  фахівці провели вогнезахисну обробку дерев’яних конструкцій покрівлі контори лісгоспу Кельменецького і Ломачинецького лісництв.